Корпоративний рейтинг еко-відповідальних працівників «Тут працюють «ДалЕКОглядні»

Корпоративний рейтинг еко-відповідальних працівників «Тут працюють «ДалЕКОглядні»

ukraine

Період впровадження проєкту:

квітень – серпень 2019

Завдання:

Попри активну позицію компанії щодо вирішення екологічних проблем сучасності та підтримці співробітниками корпоративних ідей та принципів, відчувалась нестача більш системного підходу до об’єднання зусиль екоактивних працівників. Саме ця проблема стала поштовхом до удосконалення системи мотивації активістів і до участі у проєкті були запрошені всі бажаючі співробітники компанії та бізнес-партнерів.

Рішення:

Перед стартом у квітні 2019 року була запущена інформаційна кампанія для інформування всіх співробітників офісу про старт проєкту. 

Наступним етапом було відкриття реєстрації всіх співробітників, які бажали взяти участь у командному та індивідуальному заліку.

Усім учасникам протягом 3 місяців рейтингування (з квітня по серпень 2019 року) необхідно було набрати максимальну кількість балів за активність в еко-ініціативах руху «Зелений офіс».

Усі 3 місяці рейтингування акції та активності проводились серед учасників згідно плану заходів, прописаних у регламенті рейтингу. Організатори пропонували учасникам рейтингу двічі взяти участь у зборі макулатури на переробку, відмовитися від одноразового посуду, збирати пластикові кришечки та замінити поліетиленові пакети еко-торбинками.

При цьому кожному зареєстрованому учаснику був виданий інформаційний плакат (сіре дерево без листя) для розміщення на дверях свого кабінету та початкова кількість наліпок (зелені листочки) згідно з кількістю заявлених активностей.

Результат:

Кількість активістів «Зеленого офісу» виросла з 50 до 200 співробітників, кількість залучених до ініціатив «Зеленого офісу» зросла до 500, а кількість симпатиків – до 5 000.

Протягом проведення рейтингу «Тут працюють далЕКОгляні» було відправлено на переробку 6,5 тонн макулатури та близько 100 кг кришечок, а у екоактивностях та флешмобах взяли участь більше 200 співробітників офісу.

Рейтинг «Тут працюють «ДалЕКОглядні» став способом поширення інформації про «Зелений офіс» та еко-діяльність серед всіх працівників офісу ГКФ, залучив нових співробітників до справи мінімізації впливу офісу на довкілля.
«Десять років тому нас було всього п’ятеро. Я та фахівці по зв’язках із громадськістю. Наша ідея була проста: почати з себе змінювати світ. Дякую всім, хто долучився до нашого руху. Всім, хто збирає макулатуру, береже тепло, виходить пити каву зі своїм горнятком та свідомо відмовляється від одноразового посуду та пакетів. Кількість людей, які є активістами руху, збільшилася в 40 разів, а кількість тих, хто живе за правилами “Зеленого офісу” перевищила декілька сотень. Продовжуємо далі!» – генеральний директор ГК Фокстрот Генадій Виходцев.

Категорія: Платнета

Претендент:

Група компаній «ФОКСТРОТ»

foxtrot logo

Про компанію:

Група компаній «ФОКСТРОТ» – одна з найбільших комерційних структур України, яка вже більше 20 років стабільно працює в економічному просторі країни й активно впливає на розвиток громадянського суспільства.

Цілі Сталого Розвитку

GOALS_Ukr-15

Партнери

БО «Лелекера»

Проєкт «Зелений птах»